L1A

Welkom in het eerste leerjaar !

Welkom bij juf Anke

---------------------------------------------

Afbeeldingsresultaat voor hup leessprong

Hoekenwerk taal

Net zoals in de kleuterschool werken wij in hoeken.  Vandaag hadden we ons eerste hoekenwerk rond taal.  We werkten in vijf hoeken : 
- de stempelhoek : we stempelen nieuwe woorden met de letters die we reeds geleerd hebben
 - de vertelhoek : we leggen de prenten van het verhaal van an in de juiste volgorde en vertellen aan elkaar het bijhorende verhaal
 - een letterslang : in de slang zitten allemaal letters verstopt, bij elke letter krijg je een punt.  Bij de letter i krijg je twee punten.  Wie behaalt de meeste punten ?
 - de rijmhoek : welke plaatjes rijmen op elkaar ?
 - de computerhoek : we werken op bingel.  In de tent staan de oefeningen klaar die we reeds kunnen maken.  Voor elke gemaakte oefening verdienen ze ping ping.  Hiermee kunnen ze voor hun aviator nieuwe kleren kopen of ze spelen nieuwe spelletjes vrij.

Hmmm...wraps!


In onze gezonde week, zorgden we voor een gezonde snack! Samen met onze meters en peters sneden we een heleboel groenten om tussen een wrap te steken. Heerlijk!
HOKUS POKUS.....

De zesdeklassers werken momenteel rond 'magie' in hun taallessen.  Daarom deden enkele groepjes een echte tovertruc voor ons !


Tijdens de les van meetkunde maakten we met verschillende materialen patronen, nadien tekenden we patronen na in ons werkschrift.


Bladwijzer knutselen met peters en meters


Zoals elk schooljaar krijgen de zesdeklassers een pete- of metekindje uit het eerste leerjaar toegewezen. De groten leren omgaan met verantwoordelijkheid en de kleintjes (die eigenlijk ook al best groot geworden zijn) hebben iemand op wie ze kunnen rekenen en die helpt om de grote stap naar het eerste leerjaar te verteren. Het is schitterend om te zien hoe fijn deze samenwerking verloopt en hoe goed het klikt tussen jong en oud! Onze eerste activiteit zit er helaas al op, we kijken al uit naar de volgende.


Kiko en Flo helpen ons om van onze klas een 't is er tof klas te maken!  Onze klas wordt zo een echt team.  Nadat we het verhaal van de beer beluisterden, spraken we enkele klasregels af.  Zo werken we samen aan meer sfeer !


 


Vandaag kregen onze eersteklassers een peter of meter van het zesde leerjaar !  Ze keken er erg naar uit !