L6B

Bij meester Klaas

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Uitstap Hasselt

Mediahuis (Het Belang van Limburg + TVL)
Villa Verbeelding


Carnaval

Carnaval = verkleden + schaatsen = superleuk!


DOEbeurs

Verkennen van beroepen en studierichtingen aan de hand van verschillende workshops en initiaties. Dat helpt ons toch weer een beetje bij het maken van een keuze, als we moeten beslissen wat we in het middelbaar gaan doen. Heel verrijkend!


Muziek op school: Boomwhackers

Drummer Jan Otten kwam met zijn collectie boomwhackers bij ons op school langs. Wat een coole instrumenten! Hij had ons twee jaar geleden al wat plezier bezorgd, maar nu we in het zesde leerjaar zitten kwam de échte muziek aan bod: "Eye of the tiger" en "Seven nation army", we leerden het stap voor stap boomwhacken. Het uurtje was veel te snel voorbij, bedankt voor de fijne muziekactiviteit!


Op bezoek in de SJIB


We gingen op verkenning bij onze grote buren, de middenschool van de SJIB. Na een welkomstwoordje van de directeur mochten we gaan proeven van enkele talentgerichte projecten die de school aanbiedt, tof zeg! We kregen ook al wat informatie over hoe het er in het middelbaar aan toe gaat, welke lessen er zijn, of er leuke activiteiten georganiseerd worden (we verklappen het al: ja, een heleboel!). 
Bedankt aan iedereen van de SJIB voor de warme ontvangst, zeker weten dat jullie heel wat twijfelende leerlingen hebben kunnen overtuigen!

sportief project "Spartacus":
creatief met kunst:

Engelse initiatie met muziek en spel:de zaak P:


computerquiz:
wetenschap: zelf stevige bellen maken:info en activiteitentijdlijn:

Een gezellige namiddag met onze metekindjes en petekindjes!

Uitstap Aarschot: toneel + politie

Op een druilerige maandag konden we toch droog naar Aarschot fietsen. In het cultureel centrum zagen we de voorstelling "Qui est-tu? Wie ben jij?", een vrolijke muzikale kennismaking met tweetalig toneel. Tof gedaan hoor!


's Middags mochten we onze boterhammen gezellig gaan opeten in de cafetaria van het zwembad. Warm en droog...en er is allerlei lekkers aanwezig :-) hmmmm.


In het politiekantoor kregen we een fijne rondleiding en kwamen we heel veel te weten over de politie. Hopelijk hebben we genoeg nuttige informatie genoteerd om een goed verslag te kunnen schrijven!

Lege cel:


Cel vol boefjes:

Toby was erg geboeid:


Iedereen terug de fiets op en veilig terug naar school!Sint en Piet op school: 


Dankuwel, Sinterklaas! Die klaaskoekenmassage is met plezier gedaan, hopelijk deed het deugd!Schoolverkenning: De Wijnpers


Omdat we volgend schooljaar naar het middelbaar gaan, proberen we al een paar scholen en studierichtingen te verkennen. Als eerste trokken we naar De Wijnpers in Leuven. Voor tuinbouw in de serres plantjes planten, een hologramprojector maken bij STEM, een elektronisch handigheidsspelletje met het juiste werkgerief in elkaar steken, lekker ruikend badzout maken in het labo,... wat een fijne, leerrijke dag! 

Voorleesweek


Tijdens de voorleesweek trokken we er weer op uit om in de andere klassen ons beste voorleesbeentje voor te zetten. En dat is best goed gelukt! De leerlingen hebben er van genoten, wij trouwens ook.

Rode neuzen dag!
Samen knutselen voor een fijn gevoel!
 

RodeNeuzenDag: Tower Run

Ten voordele van RodeNeuzenDag deden we met het zesde leerjaar mee aan de Belfius Tower Run.

We hadden voor het goede doel een hoop geld ingezameld en mochten we meedoen aan de trappenloop in een van de hoogste gebouwen van Brussel, met wel 34 verdiepingen, of 696 trappen!
Hoewel dat erg veel is, lukte het iedereen om boven te geraken. Zelfs sneller dan dat we gedacht hadden. Een topprestatie van alle zesdeklassers (en hun begeleiders ;-) ). We hebben ook een optreden van #LikeMe gezien, en sommigen zijn geïnterviewd door Qmusic.
Onze picknick hebben we in de Botanique opgegeten, om daarna weer naar huis te sporen.

De sfeer zat er de hele dag goed in, iedereen was vrolijk en enthousiast. Een heel toffe bende om mee op uitstap te gaan en het goede doel te steunen. Proficiat iedereen!


Halloweenspel met de petekindjes

De groepjesHet spel : 9 opdrachten  

1)   ketting maken met pasta


2)  dansen en bewegen op de M-kids : ‘Halloween is mijn favoriete feest, dan ben ik verkleed in een griezelbeest … ! ‘3)  voelspel : Wat zit er in de doos verstopt ? Voelen maar! En ook memory met halloweenfiguren
4)  een tocht door het donker … we dwalen rond in de kelder van de 
school … brrr…

5)  werken met gedicht : ‘Ha ha, wij zijn heksen …’6)  ‘spookje’ leggen of ‘spookjesroof’


7)  snoepjes, hmmm… wie krijgt het snoepje open zonder de handen te gebruiken ? En dan smullen maar …


8)  krijttekenen : stap voor stap … en we krijgen prachtige halloweentekeningen te zien9)  parcours afleggen met een pompoenProficiat meters en peters voor jullie begeleiding !

In Tienen, de suikerstad


Een superfijne daguitstap bracht ons in Tienen, wereldberoemd om haar suiker. De eerste halte was de suikerfabriek. Grappig filmpje, interessante rondleiding, gigantische machines...we keken onze ogen uit. En dan kregen we op het eind ook nog allemaal een pak echte "kinnekessuiker"! Dankjewel!

Na onze gezellige parkpicknick deden we een wandelzoektocht door de stad. Die leidde ons langs heel wat mooie plekjes. Al was de suikerfabriek nooit ver weg, die bepaalde langs alle kanten het straatbeeld.
Het was een leuke dag, snel thuis een pannenkoek gaan bakken om met onze eigen suiker op te smikkelen!Sprookje lezen, spelletje spelen!


Joepie, we mochten weer een namiddag met onze mete- en petekindjes doorbrengen!
Eerst lazen we gezellig een sprookje voor uit onze mooie sprookjesboeken. Toen we uitgelezen waren, trokken we samen naar buiten om te ravotten. Schipper mag ik overvaren, Dikke Berta, zakdoek leggen,... we deden het allemaal, en vonden het supertof!
Tot de volgende keer, lieve pete- en metekindjes. 


Beeldenwandeling + Oxfam Wereldwinkel


Fiets in orde? Helm en fluo aan? Op naar Aarschot voor een gezellige uitstap! Fietsen parkeren aan het museum en een zogenaamde "fietshaven" eens van dichterbij bekijken.We waren zelf gids voor een van de beelden tijdens de wandeling, en hebben elkaar zo vanalles bijgeleerd. Goed gedaan, gidsen!In de wereldwinkel kregen we uitleg van een heel lieve mevrouw, die ons duidelijk maakte wat Oxfam allemaal doet en waarom het belangrijk is om, als je dat wilt, hun projecten te steunen. Dat hebben we massaal gedaan door onze rugzakjes vol te kopen met lekkere chips, chocolade en fruitsap. Hmmmmm!
's Middags lekker picknicken in het park en achteraf een ijsje op de markt. Nogmaals hmmmmm! Wat een geslaagde dag!


Veldloop

Naar jaarlijkse traditie gaven we het beste van onszelf op de scholenveldloop. Goed gedaan, iedereen!


Gewoon een toffe bendeStrapdag


Wat beleefden we veel plezier tijdens onze fietsdag! Ravotten bij de Chirolokalen, spelen aan het meer van Rotselaar, ijsjes eten bij meester Klaas en vooral...veel en veilig fietsen!
Opgepast, dode hoek!

Agent Kris kwam ons wat meer uitleg geven over het fenomeen "dode hoek". We mochten zelf ook achter het stuur van een vrachtwagen kruipen om met onze eigen ogen te kijken dat je veel fietsers en voetgangers niet kunt zien. Blijven oppassen dus!

Hmmm...wraps!


In onze gezonde week, zorgden we voor een gezonde snack! Samen met onze mete- en petekindjes sneden we een heleboel groenten om tussen een wrap te steken. Heerlijk!


Geef me de Vijf!


Samen met de hele school geven we elkaar de vijf, de hand en maken we er samen een mooi schooljaar van. Om duidelijk te maken dat we er samen voor gaan, "ondertekenen" we bij juf Claudia de reuzehand van de school met onze duimafdruk.Bladwijzer knutselen met pete- en metekindjes


Zoals elk schooljaar krijgen de zesdeklassers een pete- of metekindje uit het eerste leerjaar toegewezen. De groten leren omgaan met verantwoordelijkheid en de kleintjes (die eigenlijk ook al best groot geworden zijn) hebben iemand op wie ze kunnen rekenen en die helpt om de grote stap naar het eerste leerjaar te verteren. Het is schitterend om te zien hoe fijn deze samenwerking verloopt en hoe goed het klikt tussen jong en oud! Onze eerste activiteit zit er helaas al op, we kijken al uit naar de volgende.

Wij worden peter en meter!

Onze zesdeklassers werden gedoopt tot meter of peter van een eersteklasser. Ze waren erg benieuwd naar wie dat zou zijn !