L6A

Bij juf Regine
---------------------------------------


Uitstap Hasselt: Villa Verbeelding en het Belang van Limburg:
CARNAVAL op school


Schaatsen


Wachten op de pannenkoeken


Bedankt aan aan die lieve mensen die ons helpen ! Super !!!   En dan ... smullen maar !DOEbeurs

Verkennen van beroepen en studierichtingen aan de hand van verschillende workshops en initiaties. Dat helpt ons toch weer een beetje bij het maken van een keuze, als we moeten beslissen wat we in het middelbaar gaan doen. Heel verrijkend!

Muziek op school met Jan Otten ... super leuk !


Drummer Jan Otten kwam met zijn collectie boomwhackers bij ons op school langs. Wat een coole instrumenten! Hij had ons twee jaar geleden al wat plezier bezorgd, maar nu we in het zesde leerjaar zitten kwam de échte muziek aan bod: "Eye of the tiger" en "Seven nation army", we leerden het stap voor stap boomwhacken. Het urrtje was veel te snel voorbij, bedankt voor de fijne muziekactiviteit!


Leerlingen van 6de jaar STW komen een spel met ons spelen. Onderwerpen die aan bod kwamen : pleegzorg, autisme, verdriet bij een overlijden ...
Bedankt, het was een leerrijk en leuk spel !Op bezoek in de SJIB


We gingen op verkenning bij onze grote buren, de middenschool van de SJIB. Na een welkomstwoordje van de directeur mochten we gaan proeven van enkele talentgerichte projecten die de school aanbiedt, tof zeg! We kregen ook al wat informatie over hoe het er in het middelbaar aan toe gaat, welke lessen er zijn, of er leuke activiteiten georganiseerd worden (we verklappen het al: ja, een heleboel!). 


Bedankt aan iedereen van de SJIB voor de warme ontvangst, zeker weten dat jullie heel wat twijfelende leerlingen hebben kunnen overtuigen!


Een hartelijk onthaal door de directeur

De groepjesEen gezond tussendoortje
Creatief met kunst
 sportief project 'Spartacus'
 wetenschap : zelf bellen maken en Engelse initiatie met muziek en spel


 de zaak P


 computerquiz
 We kregen ook nog een infomoment en een activiteitenlijn.
Bedankt SJIB !
Bezoek politie Aarschot
MUZO : de kleurencirkelLeren over Wolfgang Amadeus Mozart en muziek ... een notenbalk ... hierbij aansluitend : talenten in onze klas op vlak van muziek ...
Knap Elisa en Linde ... mooi gezongen !En Fé ... speelt saxofoon, prachtig !

FLITSACTIE !!
Heel goed bezig ... en nu volhouden !


EEN DIKKE PLUIM !!
14 januari :  milieutoneel op school : 
toneelgezelschap 'Levende muziek'
Toneel rond afval met een tintje muziek. 
Wij werkten in de klas vooral rond de problematiek 'Plastic soep !'


6 januari 2020 
Terug naar school, 
de allerbeste wensen voor 2020 !
juf Regine

Laatste dag voor de kerstvakantie ...
onze petekindjes komen hun nieuwjaarsbrief lezen, we smullen samen van een lekker ijsgebak.
De papa van Gina komt ons ook nog verwennen met het bakken van heerlijke pannenkoeken, dank je wel papa van Gina ! Geweldig !
We knutselen, spelen spelletjes, nemen nog wat gekke foto's met ons nieuw fototoestel en 
dan ... VAKANTIE !


Voorbereiding Kerstmis in de klas 
krans met 4 kaarsjes, lichtjes aan het bord, lezen uit boek 'Later wil ik stuntman worden', aftelkalender met lekkere chocolaatjes

6 december bezoek van de Sint, we zingen voor de Sint en doen samen een yogales ...
en daarna spelen met de spelletjes die we gekregen hadden, kruisjessteek afwerken, uitvindingen voorstellen en proeven van popcorn, appeltjes, ...
een dag met veel afwisseling !
lekkers van de Sint
spelen maar

Luna stelt de popcornmachine voor en dan smullen maar ...

Elisa stelt de appelschiller voor en appeltjes eten, lekker gezondLore stelt een ontkroner voor aardbeien voor en ja, weer smullen ...


geschenkjes van de Sint
Schoolverkenning: De Wijnpers


Omdat we volgend schooljaar naar het middelbaar gaan, proberen we al een paar scholen en studierichtingen te verkennen. Als eerste trokken we naar De Wijnpers in Leuven. Voor tuinbouw in de serres plantjes planten, bij STEM een elektronisch handigheidsspelletje met het juiste werkgerief in elkaar steken, lekker ruikend badzout maken in het labo,... wat een fijne, leerrijke dag! 


Voorleesweek : 'Iedereen leest'
Zesdeklassers gaan voorlezen in de andere klassen, 
goed gedaan, hoor !

Rode neuzen dag! Meters en peters knutselen samen met de petekindjes slogans voor een fijn gevoel! 

BELFIUS TOWER RUN

Ten voordele van RodeNeuzenDag deden we met het zesde leerjaar mee aan de Belfius Tower Run.

We hadden voor het goede doel een hoop geld ingezameld en mochten we meedoen aan de trappenloop in een van de hoogste gebouwen van Brussel, met wel 34 verdiepingen, of 696 trappen!
Hoewel dat erg veel is, lukte het iedereen om boven te geraken. Zelfs sneller dan dat we gedacht hadden. Een topprestatie van alle zesdeklassers (en hun begeleiders ;-) ). We hebben ook een optreden van #LikeMe gezien, en sommigen zijn geïnterviewd door Qmusic.
Onze picknick hebben we in de Botanique opgegeten, om daarna weer naar huis te sporen.

De sfeer zat er de hele dag goed in, iedereen was vrolijk en enthousiast. Een heel toffe bende om mee op uitstap te gaan en het goede doel te steunen. Proficiat iedereen!
Halloween spel meters/peters en de petekindjes

De groepjes


Het spel : 9 opdrachten  (aan de hand van een grondplan van de school gaan we op zoek naar de juiste locatie)


1)   ketting maken met pasta


2)  dansen en bewegen op de M-kids : ‘Halloween is mijn favoriete feest, dan ben ik verkleed in een griezelbeest … ! ‘3)  voelspel : wat zit er in de doos verstopt ? voelen maar (wie niet meteen durfde te voelen, mocht eerst naar een foto kijken …) en memory met halloweenfiguren
4)  een tocht door het donker … we dwalen rond in de kelder van de 
school … brrr…

5)  werken met gedicht : ‘Ha ha, wij zijn heksen …’6)  ‘spookje’ leggen of ‘spookjesroof’


7)  snoepjes, hmmm… wie krijgt het snoepje open zonder de handen te gebruiken ? En dan smullen maar …


8)  krijttekenen : stap voor stap … en we krijgen prachtige halloweentekeningen te zien9)  parcours afleggen met een pompoenProficiat meters en peters voor jullie begeleiding !


Voorlezen van sprookjes aan onze petekindjes

In Tienen, de suikerstad

Een superfijne daguitstap bracht ons in Tienen, wereldberoemd om haar suiker. De eerste halte was de suikerfabriek. Grappig filmpje, interessante rondleiding, gigantische machines...we keken onze ogen uit. En dan kregen we op het eind ook nog allemaal een pak echte "kinnekessuiker"! Dankjewel!
Na onze gezellige parkpicknick deden we een wandelzoektocht door de stad. Die leidde ons langs heel wat mooie plekjes. Al was de suikerfabriek nooit ver weg, die bepaalde langs alle kanten het straatbeeld.

Het was een leuke dag, snel thuis een pannenkoek gaan bakken om met onze eigen suiker op te smikkelen!


BEZOEK AARSCHOT   3 oktober 2019
Fluohesje aan, fietshelm op, op nummer gaan staan … en weg zijn we !  ‘Kan ik op een veilige manier in groep op de openbare weg fietsen ? 

Een druk dagprogramma … een bezoek aan de wereldwinkel.
We werken momenteel in de lessen WO rond het thema ‘eerlijke handel’.
In dit kader bezochten we de OXFAM wereldwinkel.
Een vriendelijke dame legde ons het ontstaan van Oxfam uit, producten uit allerlei landen werden gesitueerd op de wereldkaart, geproefd  en …  gekocht !Leerwandeling door de stad – wandeling ‘levende beelden’.
Voor dit deel waren de leerlingen zelf gids .....
 De naam Aarschot – de spotnaam  ‘kasseistamper’ kan ieder van ons nu verklaren.

Ook bij de volgende beelden van Roland Rens en Tony-Luc Blickx gaven de leerlingen uitleg aan de klasgenoten  (voortaak) :


-     Pater Jozef Raskin-     Beter Weter
-     Aan de  Onze-Lieve-Vrouwekerk : St.-Rochus
-     O.-L.-V.- der Ontscheping- De kasseistamper

-     Rik Viool

-     De Demerwachter

-     Grenadier Guard

Een ijsje kopen bij 'Buurman'


Terug de fiets op richting ’t SJIBke !
Het was een geslaagde uitstap !

Scholenveldloop
NATUURPUNT

Luik 1 : uitleg over natuurpunt, de natuur, wie wil meewerken op de werkdag ? STRAPDAG


Wat beleefden we veel plezier tijdens onze fietsdag! Ravotten bij de Chirolokalen, spelen aan het meer van Rotselaar, ijsjes eten bij meester Klaas en vooral veel fietsen


Museum van jezelf

Onze eersteklassers brachten hun knuffels, lievelingsboek, lievelingsspeelgoed,... mee.  Wij moesten zoeken wat bij ons kindje hoorde.  Daarna lazen we even samen in hun lievelingsboek.

Bijna herfst ...  

themahoekje 'Op ontdekking ...'

De komende maand ontdekken we ...
-  het bos
- project natuurpunt
- Aarschot bezoek wereldwinkel,  beeldenwandeling
- spel HALLOWEEN
- ...


Opgepast, dode hoek!

Agent Kris kwam ons wat meer uitleg geven over het fenomeen "dode hoek". We mochten zelf ook achter het stuur van een vrachtwagen kruipen om met onze eigen ogen te kijken dat je veel fietsers en voetgangers niet kunt zien. Blijven oppassen dus!Hmmm...wraps!


In onze gezonde week, zorgden we voor een gezonde snack! Samen met onze mete- en petekindjes sneden we een heleboel groenten om tussen een wrap te steken. Heerlijk!


Thema taal : MAGIE !!

HOKUS POKUS.....

De zesdeklassers werken momenteel rond 'magie' in hun taallessen.  Daarom deden enkele groepjes een echte tovertruc, de petekindjes kwamen ook kijken !
Bladwijzer knutselen met pete- en metekindjes


Zoals elk schooljaar krijgen de zesdeklassers een pete- of metekindje uit het eerste leerjaar toegewezen. De groten leren omgaan met verantwoordelijkheid en de kleintjes (die eigenlijk ook al best groot geworden zijn) hebben iemand op wie ze kunnen rekenen en die helpt om de grote stap naar het eerste leerjaar te verteren. Het is schitterend om te zien hoe fijn deze samenwerking verloopt en hoe goed het klikt tussen jong en oud! Onze eerste activiteit zit er helaas al op, we kijken al uit naar de volgende.


Onze zesdeklassers werden vandaag gedoopt tot peter of meter van een eersteklasser.  Ze waren erg benieuwd wie dat zou worden ! 


Welkom in de zesde klas !
 Ons takenbord
 Rustig hoekje